Co mają do zaoferowania hotelowe restauracje?

To specjalna kategoria lokali gastronomicznych. Usługi hotelowych restauracji nie tylko wyróżniają się na tle innych usług związanych z serwowaniem potraw i organizacją imprez, ponieważ różnią się nawet od zwykłych restauracji. W dzisiejszym artykule pochylimy się nad ofertami restauracji hotelowych – zapraszamy do lektury.

Dlaczego warto wybrać się do restauracji hotelowej?

Czym różni się od innych lokali? Otóż restauracje hotelowe wyróżniają się przede wszystkim przestronnymi salami. Ze względu na wzmożony ruch spowodowany obecnością – poza gośćmi samej restauracji – gości hotelu zawsze można liczyć na większe stoliki. Dodatkowym atutem jest elegancki wystrój. Wynika ze potrzeby zachowania zgodności w estetyce samego hotelu, sali balowych i restauracji właśnie. Dodatkowo w restauracjach hotelowych można spodziewać się bardziej klasycznych potraw, co dla wielu osób stanowi duży atut.

Przy tym wszystkim często jest tak, że restauracja jest początkiem czegoś większego. Tak było w przypadku naszego Hotelu Millenium, którego historia zaczęła się właśnie od restauracji, a w wyniku rosnącej popularności powoli rozbudowując się rozrosła się do hotelu, dwóch Sali balowych i letniego ogródka. Zatem – odpowiadając na pytanie postawione w temacie – należałoby właściwie powiedzieć, że hotelowe restauracje mają do zaoferowania dużo więcej, ponieważ stoi za nimi cała infrastruktura, a więc i profesjonalna obsługa skomplikowanego przedsiębiorstwa, piękna historia i nieskończone możliwości.

Jakie menu jest w restauracji w hotelu? Czego się spodziewać?

Czy bardzo różni się od innych menu? Odpowiedź nie będzie taka sama dla każdej hotelowej restauracji, ale co do zasady w hotelach nie spotkamy się z kuchnią fusion czy egzotyczną – należy spodziewać się klasycznych potraw. Tradycyjnie potrawy polskie z dodatkiem tych potraw kuchni francuskiej i włoskiej, oraz paru innych, które na dobre rozgościły się na naszych stołach. W przypadku zainteresowania zorganizowaniem większej imprezy dużą zaletą restauracji hotelowych jest ich elastyczność – wtedy możemy spodziewać się wykroczenia poza klasyczne ramy hotelowego menu.